Когато бъдат налични ваксини срещу COVID-19, държавите от ЕС ще ги получат едновременно, съобщи председателят

...
Когато бъдат налични ваксини срещу COVID-19, държавите от ЕС ще ги получат едновременно, съобщи председателят
Коментари Харесай

Държавите от ЕС ще получат ваксини срещу COVID-19 едновременно |

Когато бъдат налични ваксини срещу COVID-19,  страните от Европейски Съюз ще ги получат по едно и също време,  заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след видеоконференцията на европейските държавни и държавни ръководители.

EK договаря с производителите на ваксини, с цел да подсигурява, че в изискванията на световно търсене европейските жители ще имат достъп до тях, незабавно щом бъде потвърдено, че са безвредни и ефикасни.

Урсула фон дер Лайен заяви още, че до края на годината се очаква ЕК да предложи общ формуляр за пътуващите, на чиято основа да бъдат проследявани инфектираните с ковид.

22 страни от Европейски Съюз до края на ноември ще разполагат с приложения за следене посредством мобилни устройства. Фон дер Лайен настоя допустимо най-бързо тези данни да бъдат свързани.

Председателят на Европейската комисия прикани за продан в действително време на изчерпателни данни за развиването на епидемията в Европейски Съюз.

Тя заяви, че ще бъдат свиквани общи съвещания на националните и на общоевропейските специалисти за продан на опит в битката с новото заболяване, с цел да се избегнат спорните послания към жителите.

Урсула фон дер Лайен настоя и за по-скорошно взаимно признание на резултатите от проучванията, както и за бързо правене на националните проекти за имунизиране.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че множеството страни в Европейски Съюз връщат рестриктивните мерки против разпространяването на заболяването.

По неговите думи Европейски Съюз разисква уеднаквяване на изискванията за налагане на карантина.

Шарл Мишел настоя и за европейска тактика за противопоставяне на дезинформацията за имунизациите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР